TIPS: Hoe werk je veilig met de kettingzaag?

Bij ’t Häöfken draait alles om productveiligheid. De kettingzaag die u gebruikt is met heel wat technologische snufjes uitgerust om uw veiligheid te bieden. Ik zeg altijd “voorkomen is beter dan genezen” . Onderstaand geef ik tips hoe u veilig en efficiënt te werk gaat in de tuin of in het bos.

  • Hoofd, ogen & oren

Cruciaal is de bescherming van uw gezicht. U heeft maar 1 paar ogen en oren! Door gehoorbescherming te dragen biedt dit bescherming tegen motorgeluiden. Om uw hoofd en ogen te beschermen tegen spaanders en splinters is het dragen van een helmset ideaal. ’t Häöfken draagt een alles-in1 set met helm, gehoorbescherming en klep voor de ogen.

  • Handen

Om bescherming te bieden voor uw handen is het dragen van veiligheidshandschoenen een geschikte oplossing. Ook voor het tillen van zware gewichten zijn slipvaste veiligheidshandschoenen een mooie uitkomst. Het gebruik van veiligheidshandschoenen biedt bescherming tegen snijwonden, wind, water en doornen.

 

 

 

 

 

 

  • Voeten

Om niet te vergeten is het ook belangrijk om uw voeten bescherming te bieden. Dit kan door speciale kettingzaaglaarzen te dragen. Schiet u onverwachts uit met de kettingzaag dan biedt de kettingzaaglaars bescherming met een stalen kap en inzetstuk. Ook een tip is een laars met een veilig antislipprofielzool.

  • Bovenlichaam en benen

Wanneer we in het bos of tuin aan het werk zijn met de kettingzaag is het van belang om veiligheidskleding te dragen die voldoende bescherming biedt. Een stevige en comfortabele jas tegen water, wind en kou. ’t Häöfken draagt een speciale zaagbroek die doorloopt met teugels over de schouder. Een ongeluk zit in een klein hoekje, dus voorkomen is beter dan genezen. Wanneer ik in de zaagbroek terecht kom met de kettingzaag zal deze zich vast vreten en uitslaan. Dit biedt de bescherming om veilig te kunnen werken!

Geen enkele persoonlijke veiligheidsuitrusting geeft u een garantie tegen letsel, maar denk goed na en wees voorbereid.

 

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *