Werkwijze

Op welke manier gaan wij te werk:

Stap 1:

Nadat we contact hebben gehad voor een afspraak kom ik bij u thuis voor een vrijblijvend gesprek. In dit gesprek maken we kennis met elkaar en bespreken we uw tuin. Gaat het om een geheel nieuw tuinontwerp van een nieuwbouwhuis of om een reeds bestaande tuin die geheel aangepast moet worden. Het kan ook zijn dat het alleen om de beplanting gaat.

Aan de hand van het inventarisatieformulier wordt duidelijk wat uw eisen zijn en wat er verwacht wordt. Deze mag direct ingevuld worden, maar ook over een aantal dagen zodat u er rustig over na kunt denken.

Tip: kijk op het Pinterest account van ’t Häöfken voor inspiratietuinen om ideeën op te doen en laat dit aan mij zien. Dit zorgt voor een beter beeld.

Stap 2:

Als ik akkoord heb gekregen ga ik de tuin inmeten. Dit doe ik om alles op schaal te kunnen tekenen en dat er geen fouten worden gemaakt. Alle benodigde factoren neem ik hier in mee.

Stap 3:

Als ik de tuin volledig heb geïnventariseerd ga ik aan de slag. Met het inventarisatie formulier, uw wensen en eisen start ik met het smeden van uw ideale tuin. In eerste instantie ga ik schetsen met daarbij korte opmerkingen en beeldmateriaal met welke ideeën ik heb. Samen met u kiezen we het uiteindelijke ontwerp.

Stap 4:

De definitieve schets werk ik uit in een online software programma GarDsign. Ik laat u het definitief ontwerp in 2D en 3D zien. Dit zal een mooi beeld geven hoe de tuin eruit zal gaan zien. Het pakket bevat een inventarisatie formulier, schetsen, 2D ontwerp, 3D ontwerp, materiaalplan en bij aanvraag een beplantingsplan. 

Stap 5:

Het aanleggen van de tuin kan door uzelf, een gekozen hovenier of door ’t Häöfken.

Uzelf
Heeft u zelf groene vingers dan kan de tuin door uzelf gerealiseerd worden. ’t Häöfken kan de materialen en beplanting leveren.

Gekozen hovenier
’t Häöfken werkt met verschillende hoveniers samen. Als het ontwerp klaar is kan de gekozen hovenier de aanleg realiseren. Naast het vinden van de geschikte hovenier behoort de mogelijkheid om ’t Häöfken de begeleiding te laten doen. Op deze wijze kan het gehele traject van a tot z in één hand blijven. Dit om de kwaliteit te waarborgen.

’t Häöfken
Wij zijn gespecialiseerd in ontwerp en onderhoud van uw tuin. Aanleg kunnen wij realiseren zolang dit haalbaar is voor ’t Häöfken. Vraag naar de mogelijkheden hierin.

Beplantingsplan
Heeft u geen idee welke beplanting u in de tuin wilt zetten? Wij maken een uitgebreid plan welke beplanting waar moet komen te staan. Ook krijgt u een boekwerk met foto, naam, grootte, bloeitijd en het verzorgen van de plant.